mandag den 29. juli 2013

Oste kiks

Disse kiks kommer fra noget overskydende tærtedej. De er virkelig gode. 


torsdag den 25. juli 2013

Ribs muffins

I søndags var jeg nede vedmin moster i Arden for at plukke ribs. Jeg lavede ribsgele og ribssaft og da jeg skulle igang med saften besluttede jeg at tage lidt ribs fra og prøve at lave dem til en kage. Dette blev så en ribs muffins.

Kagen er virkelig god da de syrlige ribs er en god kontrast til den søde kagedej. 

Jeg ville have haft pyntet muffinsene med glasur og krymmel, men jeg havde ikke mere flormelis.



Sukkerfri ribs gele

Jeg var i søndags nede ved min moster for at plukke ribs, da hun syntes, at jeg nok ville kunne lave noget ud af dem. Jeg har lavet ribs gele og ribssaftevand, og jeg vil i morgen prøve at lave en kage med ribs.

Min moster fortalte mig, at man sagtens kan koge stænglerene fra ribsene med, man må bare ikke have bladene med. Dette sparer en helt masse tid, da man ikke skal plukke dem af stænglerene. 




Sukkerfri ribssaftevand

Dette er en af de ting jeg har lave ud af de ribs jeg plukkede hos min moster da jeg var nede ved hende i søndags. Jeg lavede også ribs gele.



søndag den 21. juli 2013

Mors hyldeblomst koldskål

Min mor laver en virkelig god koldskål. Jeg er helt holdt op med at prøve nye opskrifter på koldskål, da de opskrifter jeg har fundet de sidste par år ikke har været så gode, som min mors opskrift. I år er A38 kommet med en ny smagsvariant, som min mor har prøvede at lave om til koldskål, og jeg har været så heldig at få hendes opskrift.

 

Friturestegt Camembert

Min kæreste har længe gået og snakkede om friturestegt Camembert så nu tog vi endeligt og lavede det til ham. 

Normalt spiser man Camembert med marmelade, men min kæreste er ikke til søde ting så han friturestegte istedet et brød som tilbehør.


torsdag den 18. juli 2013

Jordbær og fersken saft - sukkerfrit

Jeg havde af min mor fået en stor portion syrlige jordbær, som ikke havde det så godt, så jeg valgte derfor at lave dem om til saftevand. Jeg brugte Blomsterbergs opskrift, men jeg havde ikke nok jordbær, så jeg kom ferskner i til at få 1 kg. Kombinationen af syrlige jordbær og saftige ferskner gav en utrolig sød saftevand, man kan ikke smage ferskenerne i saftevandet men er med til at gøre det mere sødt. Jeg vælger derfor at fortynde det en smule inden jeg drikker det, men hvis jeg skal lave det igen vil jeg nok komme lidt mindre sukker i.

Da saften er sukkerfri holder den ikke så længe, mit holdt næsten en uge.




Is eksperiment 1 - Pose

Da jeg ikke har en is maskine ville jeg se på hvordan man ellers kan lave is. Jeg fandt en side med nogle forskellige alternativer til at lave is.

Konklusion: På siden stod der at man skulle ryste posen i min 20 minutter men da jeg havde rystede i 10 minutter havde mit en fin konsistens. Da jeg hældte ingredienserne op kunne jeg se at der ikke var ret meget så jeg fordoblede opskriften med det samme og det er en bedre portion til en person.
Jeg brugte letmælk og det gjorde at isen smagte meget vandet, så jeg vil nok en anden gang bruge fløde.


onsdag den 10. juli 2013

Kage is

For lang tid siden så jeg et sted på nettet nogle kager der var bagt i vafler og pyntede så de lignede is, jeg ville virkelig gerne selv lave nogle. Problemet var så bare at finde nogle vafler jeg kunne bage kagerne i, da de helst skal være flade i bunden. I sidste weekend var jeg i Tyskland med min mor og i en supermarked fandt jeg vafler med flad bund. Da lukkede pakken op for at bage kagen var det mini vafler som kunne rumme 2 cl. jeg havde ellers troede at de ville være større.


Gesundheitskuchen

I weekenden var jeg i Tyskland hvor jeg købe en masse bage ting og en bage bog: "Die Schätze aus Omas Backbuch" (oversat til dansk betyder det skattene fra bedstemors bage bog). Opskriften på denne Gesundheitskuchen (oversat til dansk betyder det sund kage) er fra denne bage bog.

Kagen har en frisk citrussmag. 



onsdag den 3. juli 2013

Gluten og sukkerfri fersken og æble tærte

Jeg havde en masse æbler og ferskner som jeg ikke ville få spist inden de ville blive for gamle da jeg skal på weekend ophold med min mor i weekenden. Jeg besluttede mig derfor for at lave en tærte, med en af frugterne, jeg kan have med hen til hende. Min mor ville gerne have fersken tærte så det var det jeg gik i gang med. Da jeg hældte fyldet i tærte formen var der ikke nok ferskner og jeg valgte derfor at komme et par æbler i.

En af grundene til at jeg valgte at jeg ville lave en tærte var fordi jeg havde fundet en side med inspiration til hvordan man kan pynte tærter. Jeg har lavet en kant af blade og midten er blomster og blade.

Opskriften på dejen har jeg fra bloggen Eileen's Everyone Eats Right.


Fuldkorns kammerjunker

Sidste år bagte jeg almindelige kammerjunker, så i år ville jeg prøve at lave dem i en fuldkorns variant. 

Opskriften er fra Karolines kogebøger.

Man får så mange kammerjunker at man sagtens kan lave halvdelen om til biscotti, opskriften er kan findes her.

Biscotti

 Jeg var ved at lave kammerjunker og da opskriften er giver en masse kammerjunker valgte jeg at lave halvdelen af portionen om til Bisotti, da opskriften er den samme.

Opskriften er fra Karolines køkken kogebøger.