onsdag den 9. oktober 2013

Grov brød med gulerødder og hørfrø

I går lavede jeg dette gulerods og hørfrø brød og det blev virkeligt godt. Brødet er både let og en smule sødt pga gulerødderne. Mængden af gulerødder gør dog at brødet er en smule klistret. 





Ingredienser:
3 dl vand
25 g gær 
2 tsk honning (sukker kan også bruges)
4-5 gulerødder
1 dl hørfrø 
1,5 tsk salt
2,5 dl havergryn
5,5 dl hvedemel
(20 g fiberhusk + 1 dl vand, kan undværes)

Opløs gæren i vandet.
Riv gulerødderne og kom dem sammen med hørfrøene i vandet.
Bland honning i.
Bland havergryn, hvedemel, salt og evt fiberhusk.
Ælt melblandingen i.
Ælt dejen godt til den er sammenhængene og lidt klistret.
Kom dejen i en beklædt brød form, og lad dejen hæve i 30-40 minutter, til dejen er hævet op til formens kant.
Kom brødet i en kold oven og tænd på 200 grader og bag brødet i ca 50 minutter. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar